pixel

VR in de gezondheidszorg

Virtual Reality (VR) technologie is niet alleen een krachtig hulpmiddel voor het verbeteren van klantervaringen, leren en ontwikkelen, activatie & PR, en Business Intelligence, maar het kan ook worden gebruikt in de gezondheidszorg om patiëntresultaten te verbeteren en kosten te verlagen. Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van VR in de gezondheidszorg, is VR Nederland er om u te helpen.

Use cases voor VR in de gezondheidszorg:

1. Patiëntenbehandeling en revalidatie: VR kan worden gebruikt om patiënten immersieve en interactieve therapiesessies te bieden, wat de resultaten kan verbeteren en de hersteltijd kan verkorten.
2. Medische training en onderwijs: VR kan worden gebruikt om medische professionals realistische en meeslepende trainingssimulaties te bieden, die hun vaardigheden en kennis kunnen verbeteren.
3. Geestelijke gezondheidszorg: VR kan worden gebruikt om patiënten immersieve en interactieve therapiesessies te bieden, wat de mentale gezondheidsresultaten kan verbeteren en de hersteltijden kan verkorten.
4. BHV trainingen: voor het trainen van eerste hulp vaardigheden is bewezen dat VR een positief, langer ‘plakkend’ effect kan hebben op participanten. Wegens de realistische nabootsing van zeldzame situaties blijven de learnings je langer bij.

Waar VR consulting van nut kan zijn bij een VR traject in de gezondheidszorg:

1. Het identificeren van de meest geschikte en effectieve use cases voor VR binnen uw zorgorganisatie.
2. Assisteren bij de selectie en ontwikkeling van VR content die aansluit bij de doelstellingen van uw organisatie.
3. Het helpen integreren van VR in uw bestaande zorginfrastructuur en -processen.

Bij VR Nederland begrijpen we dat het implementeren van VR-technologie een complex en uitdagend proces kan zijn. Daarom doen we er alles aan om het onze klanten zo gemakkelijk en naadloos mogelijk te maken. We kunnen helpen met alle stadia van het VR implementatieproces, van oriëntatie en business case ontwikkeling tot haalbaarheidsanalyse, content selectie, implementatie, marketing, PR, technische ondersteuning en hardware leasing.

We zijn slechts een telefoontje verwijderd, en ons team is altijd aanspreekbaar en klaar om te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe VR uw gezondheidszorgorganisatie ten goede kan komen. 

Plan een kosteloos digitaal adviesgesprek

Vul uw gegevens hieronder in en we komen snel bij u terug om een gesprek te plannen.

13 + 7 =