pixel

Inclusiviteit is van groot belang in de moderne werkplek. Bedrijven streven naar gelijke behandeling van alle medewerkers, ongeacht hun achtergrond. Dit is niet alleen ethisch verantwoord, maar kan ook bijdragen aan innovatie, betrokkenheid van medewerkers en groei van het bedrijf. Echter, niet alle bedrijven slagen erin om effectieve diversiteit-, gelijkheid- en inclusie programma’s (DEI) op te zetten. Traditionele methoden schieten vaak tekort, waardoor weerstand en vooroordelen toenemen. Gelukkig biedt Virtual Reality (VR) een nieuwe oplossing.

Amplify Empathie VR-Training.
Onderzoek toont aan dat VR een aanzienlijke bijdrage kan leveren aan het verbeteren van empathie en betrokkenheid bij maatschappelijke veranderingen. VR fungeert als de ultieme empathie-machine die mensen beter dan elk ander medium kan helpen elkaar te begrijpen. VR-training kan de sleutel zijn tot het realiseren van verandering en vernieuwing binnen bedrijven, vooral op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie.

Een succesvol voorbeeld van zo’n training is de Amplify Empathie VR-Training die we samen met Amplify DEI hebben verzorgd voor leidinggevenden van Vodafone. Deze training heeft bewezen uiterst effectief te zijn bij het bevorderen van diversiteit, gelijkheid en inclusie in de organisatie.

Wil je meer te weten komen over Amplify DEI? Check dan hun website amplifyde.

Als Virtual Reality consultancybedrijf zijn wij experts op het gebied van VR en kunnen we bedrijven helpen bij het ontwikkelen van effectieve trainingen en programma’s die aansluiten bij hun specifieke doelen. Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen over hoe VR kan bijdragen aan het bevorderen van diversiteit, gelijkheid en inclusie in jouw organisatie, of op andere zakelijke gebieden waar VR een krachtig middel kan zijn.

Nogmaals dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan onze toffe samenwerking voor Vodafone!

inclusiviteit-werkvloer

Andere berichten

Het Krachtige VR-spel ReAction, tegen steek geweld

Het Krachtige VR-spel ReAction, tegen steek geweld

Binnen veel gemeenten in Nederland vinden helaas steekincidenten plaats onder jongeren. VR-game ReAction is een interactieve digitale ervaringswereld waarbij de speler voor dilemma’s wordt geplaatst om gewelddadige situaties op straat, met name met steekwapens, niet te laten escaleren. Lees meer over dit innovatieve initiatief in de strijd tegen steekgeweld onder jongeren.

De kracht van VR soft skills training

De kracht van VR soft skills training

VR-trainingen bieden uitdagende scenario’s, realistische ervaringen en gepersonaliseerde feedback om werknemers te helpen effectiever te communiceren, empathischer te zijn en effectievere leiders te worden. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers die de VR-training hadden gevolgd, een gemiddelde prestatieverbetering van 37% vertoonden op de getrainde vaardigheden. Neem vandaag nog contact op met VR Nederland om te ontdekken hoe u VR-trainingen kunt implementeren in uw organisatie.