pixel

Wil je dat je werknemers hun soft skills ontwikkelen en beter presteren? Dan is Virtual Reality (VR) training wellicht iets voor jou. VR-trainingen bieden uitdagende scenario’s, realistische ervaringen en gepersonaliseerde feedback om werknemers te helpen effectiever te communiceren, empathischer te zijn en effectievere leiders te worden. En het beste van alles? De resultaten spreken voor zich.

Het VR Soft Skills Training Efficacy onderzoek
Uit de in 2020 uitgevoerde PwC VR Soft Skills Training Efficacy Study blijkt dat deelnemers die de VR-training hadden gevolgd, een gemiddelde prestatieverbetering van 37% vertoonden op de getrainde vaardigheden, en een verbetering van 76% op ongetrainde vaardigheden die vergelijkbaar waren met de getrainde vaardigheden. Deelnemers meldden ook een gemiddelde toename van 50% in betrokkenheid en focus, en een toename van 89% in hun vermogen om effectief te werken in een team. Het is duidelijk dat VR-trainingen een effectieve manier zijn om de soft skills van werknemers te ontwikkelen.

Lees hier het volledige onderzoek: https://www.pwc.com/us/en/services/consulting/technology/emerging-technology/assets/pwc-understanding-the-effectiveness-of-soft-skills-training-in-the-enterprise-a-study.pdf

cijfers-pwc-studie

Andere voordelen
VR-trainingen bieden niet alleen uitkomst voor het ontwikkelen van soft skills, maar hebben ook andere voordelen voor organisaties. Zo zijn VR-trainingen flexibel en kostenbesparend doordat werknemers in hun eigen werkomgeving getraind kunnen worden. Daarnaast zijn VR-trainingen herhaalbaar, wat het mogelijk maakt om vaardigheden regelmatig te blijven trainen.

Een ander belangrijk voordeel van VR-trainingen is dat ze kunnen bijdragen aan de verbetering van diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Doordat realistische situaties gesimuleerd kunnen worden, kunnen werknemers oefenen met het omgaan met culturele verschillen en ongelijkheden.

VR-trainingen kunnen bovendien gepersonaliseerd worden naar de specifieke behoeften van individuele werknemers of teams. Door gebruik te maken van gepersonaliseerde feedback en analyses, kunnen werknemers gericht getraind worden om hun vaardigheden te ontwikkelen.

Wil je weten hoe je VR-trainingen kunt implementeren in uw organisatie? Wij kunnen jou helpen bij het integreren van VR-trainingen in uw bedrijfsstrategie. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw werknemers de vaardigheden hebben die ze nodig hebben om te slagen in de 21e eeuw!

Neem gemakkelijk contact op via https://vrnederland.nl/contact/

Andere berichten

Het Krachtige VR-spel ReAction, tegen steek geweld

Het Krachtige VR-spel ReAction, tegen steek geweld

Binnen veel gemeenten in Nederland vinden helaas steekincidenten plaats onder jongeren. VR-game ReAction is een interactieve digitale ervaringswereld waarbij de speler voor dilemma’s wordt geplaatst om gewelddadige situaties op straat, met name met steekwapens, niet te laten escaleren. Lees meer over dit innovatieve initiatief in de strijd tegen steekgeweld onder jongeren.