pixel

Als Virtual Reality consultancy bedrijf zijn wij dagelijks bezig met het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden voor deze technologie. Eén van de meest bijzondere toepassingen van Virtual Reality (VR)  vinden wij in de zorgsector. Afgelopen februari hebben wij het Wilhelmina Kinderziekenhuis (Het WKZ) bezocht om de kinderen kennis te laten maken met de magische wereld van VR. Samen met leerlingen van het Grafisch Lyceum Utrecht hebben wij de kinderen laten genieten van onze VR Rollercoasters en tijdelijk hun angst en pijn doen vergeten.

Maar de inzet van VR in de zorgsector gaat verder dan alleen maar afleiding bieden aan kinderen in het ziekenhuis. VR heeft namelijk een breder scala aan mogelijkheden in de zorg. Zo kan het bijvoorbeeld worden gebruikt om mensen met fobieën te helpen hun angsten te overwinnen, of om patiënten te laten oefenen met activiteiten die voor hen fysiek te belastend zijn.

Daarnaast biedt VR de unieke mogelijkheid om activiteiten te ondernemen of plekken te bezoeken die voor iemand misschien niet of zelfs nooit meer mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ervaren van een concert van je favoriete artiest, terwijl je eigenlijk niet in staat bent om naar het concert toe te gaan. Of het bezoeken van een wereldberoemde bezienswaardigheid, terwijl je niet in staat bent om te reizen. VR maakt dit allemaal mogelijk.

Ben jij op zoek naar een originele activiteit voor een uitdagende doelgroep? Dan is VR vrijwel altijd de perfecte keuze. Of het nu gaat om een evenement, een beurs, een training of een andere gelegenheid, wij denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op en laat ons je overtuigen van de kracht van Virtual Reality.

Andere berichten

Het Krachtige VR-spel ReAction, tegen steek geweld

Het Krachtige VR-spel ReAction, tegen steek geweld

Binnen veel gemeenten in Nederland vinden helaas steekincidenten plaats onder jongeren. VR-game ReAction is een interactieve digitale ervaringswereld waarbij de speler voor dilemma’s wordt geplaatst om gewelddadige situaties op straat, met name met steekwapens, niet te laten escaleren. Lees meer over dit innovatieve initiatief in de strijd tegen steekgeweld onder jongeren.

De kracht van VR soft skills training

De kracht van VR soft skills training

VR-trainingen bieden uitdagende scenario’s, realistische ervaringen en gepersonaliseerde feedback om werknemers te helpen effectiever te communiceren, empathischer te zijn en effectievere leiders te worden. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers die de VR-training hadden gevolgd, een gemiddelde prestatieverbetering van 37% vertoonden op de getrainde vaardigheden. Neem vandaag nog contact op met VR Nederland om te ontdekken hoe u VR-trainingen kunt implementeren in uw organisatie.