pixel
Virtual reality en daten
In dit artikel gaan wij in op de vraag: Wordt Virtual Reality in de toekomst gebruikt om te daten?

Dating experts voorspellen dat Virtual Reality een grote rol gaat spelen bij het daten. Ja echt, je hoort het goed! Jij komt jouw date in de toekomst wellicht wel tegen in Virtual Reality. Maar, hoe werkt dit dan? En wat zijn de voordelen? Wij zijn er in gedoken én schreven er dit artikel over. Benieuwd? Lees dan zeker even door!

Is VR een optie om toch te daten tijdens Corona?

Vanwege de coronapandemie hebben veel vrijgezellen het de afgelopen twee jaar lastig gehad met daten. Er wordt daarom steeds vaker gezocht naar veilige (creatieve) opties om tóch te kunnen daten. Zo werd er in het begin van de pandemie vooral online gedatet of soms zelfs helemaal niet… De mogelijkheid voor leuke dates in het echt, was er vaak niet. Rustig aan leek alles weer te versoepelen én ook het (offline) daten kwam weer op gang. Totdat we wederom in een lockdown kwamen. In de tussentijd werd online (via datingapps) steeds meer en meer gezocht naar een nieuwe partner.  

Al met al is het de afgelopen jaren dus geen makkelijke tijd geweest voor mensen die op zoek zijn naar een partner. Dating experts hebben daarom goed gekeken wat 2022 volgens hun gaat brengen op het gebied van daten. Online daten zal volgens hun het nieuwe normaal worden. Virtual Reality wordt hierin gezien als een mooie manier om tóch mensen te ontmoeten. De experts voorspellen zelfs dat dit positief zal bijdragen aan de start van nieuwe serieuze relaties.

VR Tinder?

Deze valentijnsdag is het tijd voor daten zonder mondkapje, vanuit het comfort van je eigen huis en zonder risico’s op besmetting. Deze valentijnsdag is het tijd voor Virtual Reality Dating. Volgens dating experts wordt Virtual Reality Dating namelijk het nieuwe romantisch wandelen door de stad of samen doorzakken in de kroeg!

Match Group, het bedrijf achter de immens populaire dating apps Tinder en Hinge, wil met de creatie van een heus dating metaverse inspelen op het gat in de markt wat gecreëerd is door de pandemie. Voordat lockdowns en social distancing hun intrede maakten waren mensen namelijk al huiverig over een drankje doen met een online date. Over de duur van deze pandemie is dit gevoel alleen maar versterkt en ligt de voorkeur nu toch echt meer bij virtueel afspreken voor een eerste ontmoeting. In deze dating metaverse kunnen gebruikers hun VR headset opzetten en elkaar ontmoeten in virtuele omgevingen zoals een gezellige bar. Net echt!

Ver weg, maar toch dichtbij 
Al een geruime tijd is het heel makkelijk om bijvoorbeeld samen in VR dezelfde film te kijken. Het leuke hiervan is dat je echt het gevoel hebt dat je bij elkaar in dezelfde ruimte zit. Goed voor long-distance relationships, quarantaines en first (lockdown) dates!

Daten in Virtual Reality lijkt een realistische optie

Benieuwd hoe zo’n Virtual date nou in zijn werk gaat? Facebook heeft er in samenwerking met Condé Nast Entertainment een 5 delige serie over gemaakt genaamd Virtually Dating. Elke aflevering volgt een stel op hun eerste virtuele blind date waarvoor er eerst fotorealistiche 3D avatars worden gemaakt.

De date begint in de virtuele bar maar de avatars kunnen zich zo maar ineens naar een andere planeet begeven of zich midden in een zombie apocalyps bevinden. Terwijl de vrijgezellen dansen op de maan leren ze elkaar beter kennen. Achteraf zien ze elkaar voor het eerst in het echt en wordt er besloten of er een real life vervolgdate in zit. Virtually Dating is een erg succesvol en vermakelijk experiment aangezien er al een tweede seizoen in de maak is!

Naast dat Virtual Reality dating de perfecte oplossing biedt voor romantiek tijdens een pandemie, heeft het nog een hoop andere voordelen. Tijdens een virtuele date staan namelijk jouw innerlijk en persoonlijkheid centraal doordat je als een gepersonaliseerde avatar verschijnt. Dit maakt een VR date authentieker dan het simpelweg swipen van een match gebaseerd op wat foto’s. Daarnaast is het op date gaan een stuk gemakkelijker, want je hoeft er je huis niet eens voor te verlaten.

Waar je naar toe kunt gaan tijdens je date gaat ook nog eens verder dan het normale leven, neem je date bijvoorbeeld mee naar de maan of de top van de Mount Everest! Bovendien hoef jij jezelf ook niet te beperken tot de Nederlandse grenzen, in de virtuele wereld lopen mensen van over de hele wereld rond! Tot slot is een Virtual Reality date ook nog eens heel veilig, zodra je het namelijk niet meer naar je zin hebt kan je je headset afzetten en de date verlaten.

Wat is de volgende stap? VR blind dates!

Heb jij nog niet echt een goed beeld hoe daten met een virtual reality bril er moet uit gaan zien? Bekijk dan zeker even de onderstaande video!

Uiteraard vinden wij het geweldig dat VR ook bij datingapps een grotere rol gaat spelen! We zullen dit nieuws dan ook nauwkeurig blijven volgen. Ben jij VRijgezel en klaar voor een avondje Virtual Reality daten? Huur een van onze Virtual Reality Headsets en ga op zoek naar jouw virtuele match made in heaven!

Andere berichten

Het Krachtige VR-spel ReAction, tegen steek geweld

Het Krachtige VR-spel ReAction, tegen steek geweld

Binnen veel gemeenten in Nederland vinden helaas steekincidenten plaats onder jongeren. VR-game ReAction is een interactieve digitale ervaringswereld waarbij de speler voor dilemma’s wordt geplaatst om gewelddadige situaties op straat, met name met steekwapens, niet te laten escaleren. Lees meer over dit innovatieve initiatief in de strijd tegen steekgeweld onder jongeren.

De kracht van VR soft skills training

De kracht van VR soft skills training

VR-trainingen bieden uitdagende scenario’s, realistische ervaringen en gepersonaliseerde feedback om werknemers te helpen effectiever te communiceren, empathischer te zijn en effectievere leiders te worden. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers die de VR-training hadden gevolgd, een gemiddelde prestatieverbetering van 37% vertoonden op de getrainde vaardigheden. Neem vandaag nog contact op met VR Nederland om te ontdekken hoe u VR-trainingen kunt implementeren in uw organisatie.