pixel

Bedrijven kunnen VR gebruiken om hun werknemers op verschillende manieren op te leiden. Ze kunnen bijvoorbeeld virtuele simulaties maken van taken en processen, zodat werknemers kunnen oefenen in een veilige en meeslepende omgeving. Bedrijven kunnen ook virtuele klaslokalen creëren, zodat werknemers nieuwe vaardigheden of concepten kunnen leren op een boeiende, tastbare manier. Daarnaast kunnen bedrijven virtuele rondleidingen door hun faciliteiten maken, zodat werknemers de activiteiten van hun bedrijf kunnen verkennen en beter begrijpen. Tot slot kunnen bedrijven VR gebruiken om immersieve trainingen te creëren, zodat werknemers kunnen oefenen in het reageren op verschillende situaties, zoals klantenservice-scenario’s. Hieronder leggen we de verschillende use cases uit

VR-simulaties

Bedrijven kunnen virtuele simulaties van taken en processen creëren door 3D-simulaties te maken van de werkelijke taken en processen die bij een baan horen. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een virtuele simulatie van een fabrieksvloer maken, compleet met 3D-modellen van de betrokken machines, werknemers en processen. Zo kunnen werknemers hun taken oefenen in een veilige en meeslepende omgeving, zonder risico op schade aan de fabriek of de apparatuur. Daarnaast kunnen virtuele simulaties worden gebruikt om verschillende scenario’s en omstandigheden te simuleren, zodat werknemers kunnen oefenen in het reageren op verschillende situaties.

VR-klaslokalen

Bedrijven kunnen virtuele klaslokalen creëren door 3D-simulaties te maken van een echte klasomgeving. Hierdoor kunnen werknemers nieuwe vaardigheden of concepten leren op een meer boeiende, tastbare manier, met het extra voordeel van interactie met 3D-objecten. Een virtueel klaslokaal kan bijvoorbeeld 3D-modellen bevatten van bureaus, stoelen, whiteboards en andere klasobjecten. Bovendien kan het virtuele klaslokaal worden gebruikt om verschillende scenario’s en omstandigheden te simuleren, zodat werknemers kunnen oefenen in het reageren op verschillende situaties. Dit kan vooral nuttig zijn voor het aanleren van zachte vaardigheden, zoals communicatie en probleemoplossing.

VR-tours

Bedrijven kunnen virtuele rondleidingen creëren door 3D-simulaties van hun faciliteiten te maken. Hierdoor kunnen werknemers de activiteiten van hun bedrijf op een meeslepende manier verkennen en beter begrijpen. Een virtuele tour van een fabriek kan bijvoorbeeld 3D-modellen bevatten van de machines, werknemers en processen. Bovendien kan de virtuele rondleiding worden gebruikt om verschillende scenario’s en omstandigheden te simuleren, zodat werknemers kunnen oefenen in het reageren op verschillende situaties. Dit kan vooral nuttig zijn om werknemers te leren over de veiligheidsprocedures en -protocollen van een bedrijf.

VR Immersieve trainingen

Bedrijven kunnen VR gebruiken om immersieve trainingen te creëren door 3D-simulaties van verschillende klantenservicescenario’s te maken. Hierdoor kunnen werknemers oefenen met het reageren op verschillende situaties, zoals klantenservice scenario’s, in een veilige en meeslepende omgeving. Een klantenservice training zou bijvoorbeeld 3D-modellen kunnen bevatten van een klant, een klantenservicebalie en verschillende klantenservice scenario’s. Bovendien kan de virtuele training worden gebruikt om verschillende scenario’s en omstandigheden te simuleren, zodat werknemers kunnen oefenen in het reageren op verschillende situaties. Dit kan vooral nuttig zijn om werknemers te leren hoe ze effectief moeten omgaan met vragen van klanten.

Andere berichten

Het Krachtige VR-spel ReAction, tegen steek geweld

Het Krachtige VR-spel ReAction, tegen steek geweld

Binnen veel gemeenten in Nederland vinden helaas steekincidenten plaats onder jongeren. VR-game ReAction is een interactieve digitale ervaringswereld waarbij de speler voor dilemma’s wordt geplaatst om gewelddadige situaties op straat, met name met steekwapens, niet te laten escaleren. Lees meer over dit innovatieve initiatief in de strijd tegen steekgeweld onder jongeren.

De kracht van VR soft skills training

De kracht van VR soft skills training

VR-trainingen bieden uitdagende scenario’s, realistische ervaringen en gepersonaliseerde feedback om werknemers te helpen effectiever te communiceren, empathischer te zijn en effectievere leiders te worden. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers die de VR-training hadden gevolgd, een gemiddelde prestatieverbetering van 37% vertoonden op de getrainde vaardigheden. Neem vandaag nog contact op met VR Nederland om te ontdekken hoe u VR-trainingen kunt implementeren in uw organisatie.