pixel

Een jaar geleden begon deze mogelijkheid de interesse te wekken bij de recreatiesector en hebben we op de Recreatie Vakbeurs diverse ondernemers weten te inspireren met VR. Inmiddels wordt het aanbod in Virtual Reality gaming op vakantie of een dagje uit steeds groter en zijn de mogelijkheden oneindig. Eigenaar Wouter vertelt over de verschillende diensten en nieuwe perspectieven binnen de VR wereld.

“Met Virtual Reality wordt gebruik gemaakt van een computertechniek waarbij een realistische situatie wordt nagebootst in een gesimuleerde omgeving, hierdoor wordt er een virtuele werkelijkheid gecreëerd. Om deze virtuele wereld te kunnen zien moet je gebruik maken van een speciale bril en een vooropgezette ‘game’. Een techniek waarbij kennis en kunde nodig is. Eind 2019 verscheen er dan ook een draadloze VR headset op de markt. Eindelijk kwam VR daarmee in een stadium waar er een intuïtieve multiplayer ervaring neergezet kan worden dat niet alleen snel op- en af te bouwen is, maar ook aanzienlijk betaalbaarder is omdat er geen externe sensoren en dure PCs aan te pas komen. Daarnaast is het een enorme vooruitgang dat deze brillen elkaar ‘zien’ en het dus een stuk makkelijker en veiliger is om te spelen”.

“Ervaar een VR experience eerst en wees pas kritisch daarna”

Wat is er nog meer nodig om een VR game op locatie aan te bieden en hoe ziet zo’n game er dan uit? “Het enige wat nodig is is een ruimte van 36 tot 100m2 en de VR game kan letterlijk uit een koffer gehaald worden, klaar om te spelen. Hoe bijvoorbeeld een van de experiences, Cops vs Robbers spel, in de praktijk in zijn werk gaat? Als eerst zet je je VR bril op, start je de game. Vervolgens bepaal je de lengte van het spel, de grootte van de ruimte en het aantal spelers. Hierna druk je op Play en je speelt het spel en waan je je van het een op het andere moment in een ware game, en dat alles in een ruimte waar net nog ‘niks te beleven viel’. De game is te spelen met 2 tot 12 spelers en dat allemaal in 1 omgeving”.

Consultancy
Zoek je advies, proactieve hulp, een brainstorm met jouw afdeling of directie? Of wil je een op maat gemaakte VR oplossing voor je bedrijf? Dan ben je hier aan het goede adres. Vraag ons naar ons Premium pakket of lees hierover verder in onze brochure.


Onze consultancy mogelijkheden:

  • Optimaliseren van training processen
  • Advies entertainment & leisure centra
  • Ludieke PR acties
  • Afleiding & pijn bestrijding
  • Visualisatie van 3D modellen
  • VR meetings (Zoom 2.0.)
  • Awareness & (her)beleving
  • VR Gaming op locatie

Daarnaast heb je met afname van ons Premium pakket altijd:

  • Volledig gedekte hardware lease met vervanging service
  • Toekomstbestendige hardware deal: upgrade apparatuur halverwege het contract
  • Toegang tot toonaangevende VR-deskundigen
  • IT-ondersteuning op afstand
  • 1 op 1 schermdeling sessies
  • …en meer!

Over de Recreatie Vakbeurs
De Recreatie vakbeurs viert dit jaar haar 20e jubileum en zal weer als gewoonlijk een plek vol inspiratie zijn. Het is een vakbeurs waar wij gewoon bij moeten zijn. Je bent uiteraard weer van harte welkom op onze stand om over VR te praten en om het nieuwe spel te testen. Zien we je in hal 5 bij VR Nederland? We zijn te vinden op stand 552.

Andere berichten

Het Krachtige VR-spel ReAction, tegen steek geweld

Het Krachtige VR-spel ReAction, tegen steek geweld

Binnen veel gemeenten in Nederland vinden helaas steekincidenten plaats onder jongeren. VR-game ReAction is een interactieve digitale ervaringswereld waarbij de speler voor dilemma’s wordt geplaatst om gewelddadige situaties op straat, met name met steekwapens, niet te laten escaleren. Lees meer over dit innovatieve initiatief in de strijd tegen steekgeweld onder jongeren.

De kracht van VR soft skills training

De kracht van VR soft skills training

VR-trainingen bieden uitdagende scenario’s, realistische ervaringen en gepersonaliseerde feedback om werknemers te helpen effectiever te communiceren, empathischer te zijn en effectievere leiders te worden. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers die de VR-training hadden gevolgd, een gemiddelde prestatieverbetering van 37% vertoonden op de getrainde vaardigheden. Neem vandaag nog contact op met VR Nederland om te ontdekken hoe u VR-trainingen kunt implementeren in uw organisatie.