pixel

Back To Reality blog

Virtual Reality tastbaar tijdens vijfdaags evenement Back To Reality in Jaarbeurs Utrecht

Virtual Reality, wat kan je er precies mee? Ontdek tijdens Back To Reality wat jouw organisatie er nú mee kan bereiken. Ervaar zelf de uiteenlopende toepassingen en laat je inspireren door experts uit het vakgebied. Van 7 tot en met 11 maart kunnen bezoekers Virtual Reality toepassingen ervaren tijdens het vijfdaagse evenement Back To Reality in Jaarbeurs Utrecht, georganiseerd door VR Nederland.

Je ziet overal overal termen als Metaverse, NFT en Mixed Reality langs komen, zonder dat je precies weet wat het nu eigenlijk is en hoe je het morgen nog concreet kunt gebruiken binnen je eigen organisatie. “Dat komt omdat je VR moet ervaren om te weten wat het precies is, net als je parfum moet kunnen ruiken” aldus initiatiefnemer Wouter van den Bijgaart.

Back To Reality is ontstaan uit de behoefte om mensen op een leuke, toegankelijke wijze meer te vertellen over virtual reality. “We vroegen ons af, hoe breng je iets wat nog zweverig en futuristisch lijkt terug naar de toepassingen van vandaag?” Het doel is om VR realistisch over te brengen aan de bezoekers tijdens de seminars. Pioniers en innovators op het gebied van VR komen vertellen over hoe zij VR gebruiken in hun dagelijkse praktijk. Van zorg en educatie tot trainingen en entertainment – dit is slechts een greep uit de sectoren die elke dag profijt hebben van deze nieuwe techniek.

Na elke lezing is er ruimte om VR zelf te ervaren; denk aan een VR meditatie, een VR reanimatiecursus, knutsel zelf een Defensie-satelliet in elkaar, vlieg rond de aarde in Google Earth VR of ga voor voor een potje VR Lasergamen 2.0 tegen je vrienden of collega’s. Ook is er ruimte om een praatje te maken met experts en mede VR-curious mensen te ontmoeten.

Natuurlijk is er gedacht aan kinderen en jongeren; op woensdag- en donderdagmiddag wordt de gehele ruimte omgetoverd tot een VR gaming hal.

Andere berichten

Virtual Reality en daten

Virtual Reality en daten

Hoe loop je de liefde van je leven tegen het lijf als de wereld op slot zit? De standaard dating apps en websites ken je al, maar heb je er ooit aan gedacht om een stap in de virtuele wereld te zetten om de ultieme match te vinden?